DOLAR35,3488% 0
EURO36,6391% 0.08
STERLIN44,1849% 0.12
FRANG38,8833% 0
ALTIN3.008,98% -0,08
BITCOIN97.022,96-4.89

Kahramanmaraş’ta Tıbbi Başarı: Ameliyatsız Anjiyo ile Kalp Kapağı Tedavisi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kahramanmaraş’ta Tıbbi Başarı: Ameliyatsız Anjiyo ile Kalp Kapağı Tedavisi

Kahramanmaraş’ta Tıbbi Başarı: Ameliyatsız Anjiyo ile Kalp Kapağı Tedavisi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde, açık kalp ameliyatı şansı olmayan 69 yaşındaki Behiye Bilir isimli hasta, ameliyatsız anjiyo yöntemiyle tedavi edilerek sağlığına kavuştu.

Kalp Kapağı Yetmezliğine Yenilikçi Çözüm

Kalp kapağında ileri düzeyde yetmezlik bulunan ve açık kalp ameliyatı riski taşıyan Behiye Bilir, KSÜ Rektörü ve Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alptekin Yasım ile Prof. Dr. Erdinç Eroğlu tarafından muayene edildi. Yapılan değerlendirme sonucunda hastaya ameliyatsız bir yöntemle müdahale edilmesine karar verildi.

Boyundan Anjiyo ile Kalp Kapağına Müdahale

Lokal anestezi altında gerçekleştirilen operasyon sırasında, boyundaki damar üzerinden kalp kapağına ulaşan uzman ekip, kalp kapağını daraltarak onarım işlemini başarıyla tamamladı. Yaklaşık 30 dakika süren operasyon, hastaya hem düşük risk hem de hızlı iyileşme imkânı sundu.

Hasta Aynı Gün Ayağa Kalktı

Operasyon sonrası kısa bir süre gözetim altında tutulan hasta, aynı gün yürümeye başladı ve taburcu edildi. Prof. Dr. Erdinç Eroğlu, kullanılan yöntemin yurt dışından getirilen özel cihazlarla gerçekleştirildiğini ve riskin en aza indirildiğini belirtti.

“Hastanın Nefes Darlığı Azalacak”

Prof. Dr. Alptekin Yasım, yöntemin özellikle açık kalp ameliyatı olamayacak hastalar için kritik bir seçenek olduğunu ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

“Hastamız bu işlemden büyük fayda görecek. Bundan sonra nefes darlığı azalacak ve yaşam kalitesi artacak. Türkiye’de bu yöntemin uygulanmasına öncülük ettik ve diğer kliniklerde de yaygınlaşmasını umuyoruz.”

Ekonomik ve Tıbbi Açıdan Önemli Bir Başarı

Bu tür işlemlerin ekonomik olarak pahalı olduğunu vurgulayan Yasım, dünyada her yıl yalnızca 200-300 civarında bu operasyonun yapıldığını ve Türkiye’de yeniden uygulanmaya başlanmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti.

KSÜ Hastanesi: Bölgenin Umudu

Prof. Dr. Erdinç Eroğlu, KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin bu tür yenilikçi tedavilerle, açık kalp ameliyatı yapılamayacak hastalar için bir umut olduğunu vurguladı.

Bu başarılı operasyon, Kahramanmaraş’ta tıp alanındaki gelişmelerin ve sağlık hizmetlerinin ne kadar ileri seviyelere ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi.

YORUM YAP